Gradinite Constanta
Portal de informare pentru parinti si copii!
Alege gradinita copilului tau!
 
Problemele burticii la copii si oameni mari
 
 
     Indiferent de varsta, de la prima zi de viata si chiar la maturi, problemele gastrointestinale, burticile revolutionare creaza disconfort, uneori febra, sunt neplacute, iar netratate, pot conduce la dezhidratare si in cele din urma la deces.
     Cei mai expusi sunt copiii de gradinite Constanta si in tara in general, deoarece in colectivitate, cu precadere in colectivitatile mari, in gradinitele cu grupe ce au un numar mare de copii, cu toata grija educatoarelor si ingrijitoarelor, regulile de igiena, ori combinatiile gastronomice ale copiilor nu pot fi mereu supravegheate iar efectul nu se lasa asteptat. 
 
     Medical explicand, diareea, ca despre ea scriem, consta in eliminarea rapida a unor scaune de consistenta redusa, iar in functie de boala ele pot contine  in unele cazuri: mucozitati, sange, puroi.
 
     Deoarece semnele unei boli si tratamentul difera de la caz la caz, acestea au fost clasificate in mai multe forme, in functie de :
 - intensitate: diaree acuta, diareea subacuta, diaree cronica
 - mecanismul fiziologic: diarei osmotice, diarei enzimatice
 - organul lezat: diaree gastrica, diaree biliara, diaree pancreatica
 - cu afectarea intestinului gros:colite, atat gros cat si subtire:enterocolite  .
 - de origine nervoasa
 - de origine endocrina.
 
     Specialistii le-au grupat in Diareele hidrice si Diareele denutritive in raport cu efectul de ansamblu pe care il au asupra organismului.
 
Diareea hidrica - Diareele Hidrice click aici
 
Diareea denutritiva - Diareele Denutritive click aici

 
 
Articol gradinite constanta
Portal cu gradinite particulare Constanta