Gradinite Constanta
Portal de informare pentru parinti si copii!
Alege gradinita copilului tau!
 
Diareele Denutritive
Diareea la copii si oameni mari
Tipuri de Diaree, complicatii, cauze, tratament
 
 
 
Diareele Denutritive
 
     In aceasta categorie sunt incluse diareele insotite de eliminarea unor
cantitati mari de elemente nutritive: glucide, lipide, proteine, vitamine, ce conduc la o denutritie a organismului. Mai putin frecvente decat diareele hidrice acestea au mereu drept cauza o leziune organica.
Doar un medic poate face diferenta intre o diaree hidrica si una denutritiva, in baza examenului de laborator, iar in functie de diagnostic se stabileste si tratamentul.
 
     Dintre diareele denutritive sunt:
 
     Diareele denutritive prin maldigestie - sunt generate de deficiente in secretia pancreatica, biliara, gastrica.
 
     Diareele prin insuficienta pancreatica sunt rare si se datoreaza proastei functionari a pancreasului, cancerului de pancreas, operatii
 
     Diareele prin insuficienta gastrica - sunt rare, apar in cazuri precum: agastrie, anemia Biemer, rezectia completa sau subtottala de stomac, iar tratamentul este complicat deoarece trebuie suplinite mecanismele care nu mai functioneaza.
 
     Diareele biliare sunt cauzate de secretia masiva de bila.
 
 
      Diareele denutritive prin malabsorbtie intestinala -  privesc intestinul subtire si au drept efect o absorbtie mai redusa de substante nutritive.
 
     Aici mai intalnim diferite boli precum :
 - intoleranta la gluten care poate lua forme grave si singura solutie este consumul de produse din faina de  grau, orez din acre a fost inlaturat glutenul.
 - intoleranta la lactoza - aceasta trebuie suprimata din lapte
 - intoleranta la ciuperci
 
     Anumite antibiotice cu spectru larg pot genera aparitia  ambelor tipuri de diaree, atat cea dehidratanta cat si cea denutritiva.
 
      Tocmai din acest motiv, tratamentul medicamentos, atat pentru copiii mici, de la bebelusi pana la copii de gradinita si copii de 12 ani trebuie luat la recomandarea medicului. Acest lucru este valabil si in cazul persoanelor ce au depasit aceasta varsta, cu precadere cei ce se stiu sensibili la anumite produse.
 
 
 
 
 Articol despre Sanatate oferit de gradinite Constanta info