Gradinite Constanta
Portal de informare pentru parinti si copii!
Alege gradinita copilului tau!
Gradinite Constanta Info - Articole despre Sanatate
Febra la copii
 
 
 
Articole despre sanatate
 
Febra la copii.
Chiar si cand afara este cald sa nu credeti ca cei mici sunt feriti de raceli si boli cu febra, varsaturi si nasuc infundat.
   Copiii cu varsta cuprinsa intre 1 si 5 ani fac deseori febra de 39 grade Celsius chiar si peste, in cursul unei boli obisnuite, dupa cum se poate ca temperatura sa fie sub 38 grade Celsius dar sa fie severa. Asadar este gresit sa apreciem gravitatea unei boli doar dupa temperatura. Pana la venirea medicului de familie trebuie luate niste masuri precum reducerea temperaturii corpului prin frectie cu apa si otet, i se da sa suga o felie de lamaie si sa bea lichide – apa sau ceai, mai mult decat de obicei din cauza dezhidratarii. Va trebui imbracat mai subtire decat de obicei, in nici un caz nu se va incalzi camera iar daca dupa luarea masurilor, dupa 30 minute febra nu scade ori apar frisoanele, se administreaza un medicament antitermic si se va face din nou frectie.
   Temperatura peste 39 grade este daunatoare copilului si trebuie luate masuri imediate pentru reducerea ei. In toate cazurile de temperatura inalta trebuie chemat medicul, sau apelati fara rezerve 112, sanatatea copilului este pe primul plan, poate avea laringita, se poate produce inflamarea gatului iar copilul sa se asfixieze.
   Parintii nu trebuie sa isi faca griji daca cel mic bea numai apa in prima zi de boala. Este o reactie fireasca a organismului, incet va accepta sa consume si supe lejere de legume, ori sa bea lapte, ori sa rontaie o felie de paine prajita.
   Daca e bolnav dar nu are febra, se recomanda o alimentatie bogata in legume si fructe, consum crescut de lichide : apa, sucuri, ceaiuri, sunt excluse prajelile.
Gradinite Constanta Info prima pagina