Gradinite Constanta
Portal de informare pentru parinti si copii!
Alege gradinita copilului tau!
Gradinite Constanta Info - Articole despre Sanatate
Rezistenta copiilor la Infectii
 
 
 
Articole despre sanatate

Rezistenta la infectii

  Inca din start va spunem ca un tegument intact nu lasa ca in organism sa patrunda microbi, bacterii, formand practic o bariera de nepatruns. Intepaturile, ranile deschise sunt porti deschise de intrare a infectiilor. de aceea se impune ca atunci cand cel mic sufera un asemenea " accident" sa se ia masuri imediate, chiar daca insusi corpul uman are propriile arme.

  Tegumentul si mucoasele se apara prin microflora microbiana normala ce impiedica intrarea agentilor patogeni in corp sau multiplicarea lor. Organismul lupta impotriva infectiei prin fagocitoza – respectiv digerarea microbilor de catre leucocite.

  Exista posibilitatea/riscul ca la unii copii acest mecanism sa nu functioneze normal si din acest motiv acesta sunt sensibili la infectii.

  Sistemul complement – ce cuprinde 11 componente – intervine si distruge microbii patrunsi in sange, impreuna cu alta substanta, numita properdina, ce da sangelui putere bactericida ce distruge microbii si impiedica inmultirea lor.

  O glicoproteina care lupta de asemenea la distrugerea microbilor ce patrund in sange esteinterferonul. S-a creat si extragerea acestuia ca substanta de sine statatoare, insa este un tratament costisitor.

  Copiii care beneficiaza de o buna nutritie dispun de rezistenta antiinfectioasa. Buna nutritie inseamna o alimentatie ce prezinta un raport echilibrat calitate cantitate. Aceasta contine : produse lactate orginale, carne si peste – naturale, aport de vitamina A si vitamina C.

  Un sistem endocrin echilibrat si bine dezvoltat contribuie de asemenea la rezistenta impotriva infectiilor. La polul opus, un sistem endocrin deficitar, afectarea glandelor suprarenale face ca acesti copii sau persoane mature sa faca infectii chiar mai grave.

  Deficientele genetice in sistemul de aparare pot pune probleme celor mici.

  Starea sistemului nervos central, depresiile contrubuie si ele la extinderea infectiei.

  Asadar se impune ca atunci cand cineva este bolnav sa contribuim in a-i induce si/sau creste starea de buna dispozitie, pentru a lupta din interior impreuna cu tratamentul indicat.

 
Gradinite Constanta Info prima pagina