Gradinite Constanta
Portal de informare pentru parinti si copii!
Alege gradinita copilului tau!
Diabetul la copii - Copiii si Diabetul
 
Articol Gradinite Constanta - gradiniteconstanta.info
Articol in dezvoltare permanenta
 
 
   Diagnosticarea cu diabet a unui copil sau a unui om trecut de varsta copilariei atrage automat modificari drastice in viata celui afectat si a familiei din care acesta face parte, practic o schimbare in viata fiecarui membru al familiei in parte. 
   Este o boala costisitoare deoarece pe langa tratamentul medicamentos, fie ca bolavul este insulino dependent sau noninsulino dependent este necesar un stil de viata si o nutritie preferentiala.
   Chiar daca este dificil pentru un copil sa inteleaga si sa accepte ca este bolnav si ca de azi inainte intreaga lui viata depinde de respectarea unor reguli si a unui tratament trebuie  ca cel mic sa constient de complicatiile acestei boli si de faptul ca aceasta boala poate fi gestionata corespunzator doar daca viata este bine origanizata, in cele mai mici detalii, totul trebuie calculat la ora si minut.
 
   Sub aspect psihologic boala nu trebuie minimalizata dar nici exagerata, ambele variante pot avea efecte negative asupra psihicului copilului. Programul de masa, orele la care se administreaza tratamentul, medicamentele si insulina, toate, trebuie respectate cu  strictete.
   Organizarea vietii si disciplina sunt primul pas in intelegerea si acceptarea bolii. Este cel mai important pas pentru a putea lupta cu o boala care nu ucide prin ea insasi ci prin consecintele ei, prin complicatii pe care le genereaza prin degenerarea unor functii normale a corpului uman.