Gradinite Constanta
Portal de informare pentru parinti si copii!
Alege gradinita copilului tau!
 
 
Sa mancam seminte -  pentru ca a manca sanatos a devenit azi o mare provocare
 
 
 
   In ultima vreme se pune accent intens pe alimentatie deoarece s-a constatat ca sursa imbolnavirii si a insasi vindecarii o constitutie chiar hrana.
 
   Gradinitele particulare dar si gradinitele de stat contracteaza Firme de catering din Constanta care fac meniuri special pentru copii, in functie de varsta si preferinta sau rigoare alimentara.
   Alte gradinite particulare sa de stat din Constanta au Bucatarie proprie si se pot adresa mai indeaproape copilului oferindu-i un meniu si mai diversificat si mai ales, discutat cu parintii. Aici cei interesati pot controla mai bine ce ofera ca hrana copiilor.

   Ni se recomanda sa consumam zilnic fructe si legume dar pana aici. Pentru ca mai departe este obligatia dvs sa va asigurati ca ceea ce cumparati este si nutritiv.

   Atat legumele cat si fructele ce se vand in magazine vin insotite de atentionari de genul: “nu este recomandat consumul cojii”, asadar devine un pericol si sa pui mana pe coaja cand cureti fructul, de exemplu. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca insasi continutul de nutrienti este scazut spre deloc daca fructul sau leguma cumparata provine din culturi modificate genetic sau intens stropite cu ingrasaminte chimice, mai mult sau mai putin cunoscut oficial ca sunt interzise sau nerecomndate in anumite concentratii.

   Pana una alta ajungem sa consumam si seminte. Recomandarea este sa le consumati dimineata deoarece sunt energizante si, in cazul un care nu aveti vreo alergie, trebuie sa stiti ca este bine sa consumati semintele de dovleac, semintele de floarea-soarelui, alunele, arahidele, sau alte specialitati cu seminte, DIMINEATA.

   In niciun caz seara deoarece sunt energizante si nu veti putea adormi. Daca esti om matur si poti lua o carte sa citesti ca sa iti vina somnul, nu ii poti cere unui copil care a doua zi se va duce la cresa, gradinita sau la scoala sa inchida ochii si sa doarma, sa numere pentru ca ei nu functioneaza asa.

   Asadar, consumati seminte in cantitate mica, insotite de lichide sau iaurt, impreuna cu copilul, pentru a-i forma obiceiuri sanatoase.

   Spor la rontait matinal responsabil  !
 
 
 
 Crese-Gradinite-Scoli-Licee-After School-Cursuri copii-Meditatii copii Constanta