Gradinite Constanta
Portal de informare pentru parinti si copii!
Alege gradinita copilului tau!
 
 
 

Copiii din Gradinite Constanta particulare si de stat s-au obisnuit ca Teatrul pentru copii "Calutul de Mare" sa asigure spectacole pentru grupa de varsta pana in 12 ani, acum vine cu un spectacol dedicat varstei adolescentilor si mai sus
 
Premiera spectacol
„CARMEN, O DRAGOSTE MISTUITOARE”
Comunicat de Presa

     Teatrul pentru Copii si Tineret Constanta „Calutul de mare”  va invita joi 26 octombrie si vineri 27 octombrie 201, de la ora 19.00, la premiera spectacolului CARMEN, O DRAGOSTE MISTUITOARE, o adaptare dupa nuvela scriitorului francez Prosper Mérimée, aparuta in 1847.  Toma Enache semneaza regia si scenografia, scenariul este scris de Eugen-Adrian Cojocariu, iar coregrafia este realizata de cunoscuta coregrafa constanteana Stela Cocarlea. Ilustratia muzicala sta sub bagheta compozitoarei Patricia Prundea.
 
     Spectacolul pentru tineret se incadreaza in etapa de varsta 14+ si se bazeaza pe colaborarea de succes intre indragiti actori ai scenei Teatrului pentru Copii si Tineret „Calutul de mare”, actori cunoscuti ai Teatrului de Stat Constanta si studente ale Facultatii de Arte, sectia Coregrafie, dupa cum urmeaza: Luiza Martinescu si Andu Axente, amandoi actori ai Teatrului de Stat constantean dau viata patimasului cuplu CARMEN, frumoasa tiganca andaluza, „cea care s-a nascut libera si va muri libera” si DON JOSE, nobilul ofiter basc, macinat de pasiune si gelozie. CORUL AUTORILOR este animat de actori ai scenei Teatrului „Calutul de mare”, Gratian Prisacariu, Emanuel Cristoiu si Daniel Minciuna. In CORUL FEMININ, alcatuit din hangita si seducatoarele colege de munca ale frumoasei gitane de la fabrica de tutun din Sevilla le regasim pe cunoscutele actrite Clara Ghiuvelechian, Daniela Manolache, Arina Cojocaru si confidentele Virginia Mocanu si Oana-Sorina Gheorghita. Toreadorul Escamillo (Lucas) este interpretat de Ovidiu Lintzmaier iar pe Andrei Stroescu il  revedem in rolul preotului care ii da ultima binecuvantare lui Don Jose inainte de a i se implini destinul ursit de andaluza cu „secrete intunecate”.
 
     Spectatorii sunt asteptati la un spectacol magic de teatru si dans, in care acordurile Habanerei lui Bizet, proiectiile spectaculare si interpretarea de exceptie a actorilor ne aduc pe scena, intr-o viziune foarte moderna, o poveste despre dragoste, gelozie, ereditate.
 
     Mentionam ca regizorul Toma Enache debuta in stagiunea 1997-1998 cu piesa „Alcesta” la Teatrul de Stat Constanta si dupa douazeci de ani de cariera pe scenele lumii revine in orasul de la malul marii, cu o poveste incredibila despre viata si destin, ce se va derula pe scena Teatrului „Calutul de mare”.